Om

Kul att du hittade hit och det glädjer mig att du vill veta mer! Jag ska strax berätta mer om mig själv, men låt mig först förklara tankefröet bakom Sales Ahead.

Världen bygger på samhörighet, förtroende, omsättning och förändring. I framkanten av denna uppfriskande vind marscherar hjälten och säljaren. Upprätt, stolt och erkänd med nytänkande sinne och vänlig blick.

Det fina är att praktiskt taget alla kan bli en framgångsrik och glädjespridande säljare! Det som behövs är en stark vilja att träna, och en samtidigt närvarande möjlighet till ordentligt stöd och coaching.

Förutsättningarna för den som är ny i arbetslivet att lyckas i rollen som säljare beror till del på individens egna profil och inställning. Men att personalomsättningen sticker ut för denna yrkesgrupp beror i alltför många fall på oseriösa arbetsgivare – förbytliga aktörer som anställer säljare på löpande band och använder dåliga villkor för att snabbt sålla bland medarbetarna. Säljaren, som är varumärkets röst och ansikte utåt, beskylls många gånger orätt för aktörens dåliga uppträdande. Då inte minst av aktören själv som ett spel för att försöka komma undan med systematiskt utnyttjande av en marknad och människorna i den. Detta är tyvärr en bild som samhället ibland anammar och som även påmatas via media, och än värre – ibland så långt att säljaren själv skapar fördomar om sin egen uppgift. Om normen i stället alltid skulle vara väl genomförda rekryteringar med en utbildning som alla säljare förtjänar – så skulle alla som en gång tänkte förtjusande tankar om försäljning, nu rättmätigt kunna få hjälpa en behövande kund.

Sales Ahead kommer se på världen ur en säljares perspektiv och belysa nya tänkesätt och ämnen som kan göra vår omgivning till en bättre handelsplats för dig och mig. En plats där fler kan bli hjältar och där vi tillsammans kan skapa positiv förändring genom att dela små bitar av våra egna erfarenheter.

Vem är det som skriver?

Mitt namn är Johan Kronberg och jag glömmer aldrig när försäljningens sötma gjorde sig självklar – en stark känsla av glädje, driv och engagemang när jag i tidiga år råkade få uppgiften att sälja förfriskningar på något evenemang. Jag har alltid arbetat med sälj och service och vid 23 åkte kostymen på då jag fastnade för försäljning i telekombranschen där jag under många år har byggt upp egna säljkrafter samt de verksamheter jag har dedikerat mig till.

Nu när jag har passerat 30 så vet jag att jag brinner för att göra världen lite bättre. Jag har hunnit bli egen företagare och startat projekt som har gett mig mängder av spännande feedback, inte minst om mig själv. Jag tror på säljaren. Om vi ger henne den uppskattning hon förtjänar och behöver så kommer fler människor i sin tur att få uppleva fantastisk service, vilket sedan kan sprida sig i resten av vårt samhälle som en konstruktiv löpeld.

Jag gillar överträffade förväntningar och tror på att en positiv kedja av detta först och bäst uppstår inifrån den egna individen för att bli ständigt återkommande stunder av glädje. Du kan uppfylla DIN dröm redan idag genom att starta din egen kedja av överträffningar. Och glöm inte att skriva upp din dröm i taket, eller på ett tjockt papper.

Alla människor föds med en kreativ hjärna och vill du ventilera så kan du nå mig:

 

Världens bästa dröm är din!

 

Kronberg, Kaffe och Concerto No. 1 in E Major

Kronberg, Kaffe och Concerto No. 1 in E Major