Inte bara säljare!

Välj ett jobb du älskar och du kommer aldrig behöva jobba en dag i ditt liv. Så lyder citatet många känner till. Men vad behövs för att älska sitt arbete? Är det mentaliteten, viljan eller intresset som påverkar? Varför lever en liten procent efter detta? Handlar det kanske om att man vill särskilja arbete från det man älskar? Är det utvecklingen som gör allt mycket mer spännande? Följ med mig i en kort berättelse om mitt arbete på Sales Ahead. Företaget som tar dig framåt.

Det är väldigt lätt att man fastnar i vardagsrutiner som att vakna, äta, jobba och sova. Går vi in i djupet gällande arbete och fastnar i tråkiga rutiner kan vardagen plötsligt bli väldigt monoton. Man spenderar trots allt en stor del av sitt liv på sitt arbete. Därför är valet av arbete oerhört viktigt. Att vakna på en måndag morgon och se fram emot sitt roliga arbete kan utgöra skillnaden för ambitioner och utveckling, eller inte. Det kan vara skillnaden på att orka utöva aktiviteter utanför arbetet eller inte. Och det kan vara skillnaden på att prestera på arbetet eller inte.

För mig är det oerhört viktigt med utveckling i arbetslivet och framförallt även kunna få variera lite i min arbetsvardag för att inte tappa motivationen. En del dagar vill jag arbeta självständigt och intensivt och andra dagar vill jag träffa och utbilda människor och sälja tjänsterna företaget erbjuder. Jag vill ha ett arbete med välmående kollegor som kommer till jobbet med motivation och jag vill kunna smitta av min motivation på mina kollegor. I min värld ska alla på arbetsplatsen se arbetet som ett andra hem.

Ett arbete ska inte vara monotont som på många andra, utan jag vill att dagarna ska vara varierande utifrån vad som skapar den bästa kemin mellan företaget och dess anställda. Att vara med och utveckla organisationen och träffa underbara människor ska blandas med att skapa nya relationer med kunder.

Ett företag är beroende av sina anställda och ett företag blomstrar oftast med en positiv och motiverad personal. Varumärket växer och fler glada människor ansluter för att utveckla företaget.

Utveckling är som sagt vägen för ditt arbetsliv och för att din vardag inte ska bli tråkig och färglös. På Sales Ahead ser jag fram emot varje morgon och vad den arbetsdagen har att erbjuda. Att få vara en del av en spännande värld där just du är med och utvecklar dig själv och företaget. Från att ena veckan jobba intensivt med marknadsföring och försäljning för att skapa nya potentiella kundrelationer för företaget i sig till att andra veckan jobba ute hos IT-bolag där fokus ligger på att öka kundkretsen via mötesbokning. Två helt olika arbetsmiljöer blir tre olika på en kort period och denna gång bland hajar och Dinosaurier i en värld där kunskap är fokus, Universeum. Vi har gått in och hjälp dem att utveckla sin service och försäljning, vilket resulterade i bästa försäljningssommaren någonsin. Att kunna hålla många bollar i luften samtidigt har blivit en viktig egenskap att ha för att kunna jobba här.

Det jag har fått ta med mig under min korta resa hittills är framförallt en lärdomsrik resa där varje dag är sig olik och där jag får känna att jag gör något bra för både Sales Ahead och andra företag samtidigt. Det är vad jag kallar vinnarmentalitet där ingen går hem som en förlorare.

Zeinab Ajami
Läran i arbete på Sales Ahead
Försäljningsakademin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *