Överraskningar säljer

Härliga känsla! Jag fick nyligen äran att träffa ännu en stjärnsäljare och Sales Angel, denna gång på NK Göteborg.

Jag var ute och kikade efter en rock att ha vid lite blötare väder på stan, och tog så en snabb vända som bara fokuserade inköpare kan, utan att hamna i shoppingförströelse. Ett och två besök i provrummet senare, där jag då ändå lik förbenat lyckades hamna off track tillsammans med några nya kostymer, blev jag så varse den mest påträngande törsten man kan tänka sig. Ljuvligt väder och energiskt fokuserande gjorde sitt på den påtagliga ”jag-vill-ha-inte-den-första-men-den-bästa-törstsläckaren-i-min-strupe”-effekten. Till detta så återstod nu knappa fem minuter av dagens öppettid och kommers.

Nej, utan vidare lösning på mitt syfte i hamn och därtill högtalarutrop om varuhusets upphörande för dagen så tog jag stadig kurs mot butikens utgång för att lösa törstplågan. Väl över butikens linjer så hördes plötsligt en stämma inifrån butiken – ”Hallå, kolla här!” utropade Attila, som jag knappt lagt märke till tidigare. Med dessa tre ord så följde sedan i tysthet ett komplett sälj och köpbeslut utan att jag egentligen behövde yppa ord. Denna servicemaskin till säljare tog helt enkelt ner en av de rockar jag börjat prova men i törst avvisat. Han vek och rullade hastigt ihop den till ett minimalt paket av Gore Tex och glädje – SÅLD! Jag kunde inte låta bli att meddela min invändning och plan om att ta mig ut för att köpa en kall dryckesbägare. Attila brast då ut i ”Vänta lite!” och försvann in i butikens bakutrymme och dök därefter upp lika snabbt igen med ett glas sprudlande Coladryck direkt från sitt egna privata förråd i handen – DUBBELSÅLD!

Härifrån var hela transaktionen enkla sekunder av njutning. Efter sann förståelse säljare emellan och extra lull-lull på köpet så var mina förväntningar nu som borttappade hundvalpar och totalt övermosat överträffade.

Fantastiskt.

Fler säljänglar som säljer till världen tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *