Skillnaden mellan arbete och arbete

Komplex försäljning, Machine learning, Projektledning

Ordet arbete är något många förknippar med ett måste, något som man gör för att kunna leva. Det är i min mening inte att leva, varför ska man lägga 2080 timmar per år på något man inte tycker om? Att göra något man verkligen tycker om blir inte ett ”arbete” utan en stor investering i dig själv och din framtid. Jag gick från oregelbundna arbetstider på en arbetsplats där jag inte kände någon framtid till Sales Ahead. Idag vaknar jag med ett leende på läpparna för att stiga upp och fortsätta skapa möjligheter och framgångar för mig själv och vårt företag.

Brinner man för något ger man alltid 110% och gör det lilla extra som behövs, vilket skapar framgång. Många tror inte det lilla extra gör någon skillnad men gör man det lilla extra varje dag i 2080 timmar kommer det generera otroligt mycket.

Att ha ett jobb med stor variation och mycket eget ansvar är otroligt utvecklande, både för psyke och själ. Att varje dag lära sig något nytt och hela tiden sträva efter att kunna mera är en drivkraft hos mig. Att vara en del i ett ”mindre” företag som hela tiden växer och utvecklas är spännande, man får en annan form av relation till sina kollegor och blir väldigt delaktig i mycket av det som händer.

Nu idag arbetar jag mycket med styrning utav projekt och då med externa insatser mot styrgrupper. Sen är mycket av det jag gör med inriktningen IT, en av de stora frågorna vi jobbar allra mest med är digitalisering och agila verksamheter. Hur ska bolag bli bättre, snabbare och mer effektiva i sin bransch. Det är otroligt spännande då det inte egentligen finns några gränser inom det vi gör, vi jobbar som exempel med Machine Learning (ML) och det är otroligt häftigt. Det är framtiden i många aspekter. Hur system själva kan lära sig saker och ting och göra förbättringar i företaget utan att en människa behöver lägga någon tid alls på att programmera eller styra.

Det är nu de sista dagarna på 2016 och när jag utvärderar året så är jag otroligt glad att jag tog chansen och bytte arbetsplats och karriär. Idag är jag väldigt glad med min tillvaro och det jag spenderar mina 2080 plus timmar på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *